Archive for December, 2005

DutchNature geregistreerd

Friday, December 23rd, 2005

Ik moet wel stapelgek zijn, maar ik heb vandaag het domein ‘dutchnature.com’ geregistreerd. Ik wilde toch een duidelijk domein voor mijn natuur video-podcasts, en dit domein bleek zomaar vrij; het was nog wel mijn eerste ingeving! Wat wel bestaat is ‘dutchnature.nl’, en helaas gaat die site niet helemaal over de natuur zoals ik die in gedachten heb; deze site is gewijd aan spoorzoeken met GPS op de Utrechtse heuvelrug. Never mind, ik heb toch toegeslagen. Ik zal proberen mijn site een klein portaltje te maken met links naar sites die te maken hebben met natuur in Nederland (en soms daarbuiten), in eerste instantie voor eigen gebruik. Ook zal ik hier een blog installeren waar ik mijn video-podcasts zal onderbrengen, nu maar hopen dat ik de energie kan vinden om ook wat op deze site te zetten!

Zondagsperikelen

Sunday, December 11th, 2005

Vandaag heb ik Annemiek geholpen met het publiceren van haar derde podcast, en met het installeren van haar blog. We gebruiken allebei de PHP/MySQL blog software van WordPress, en die lijkt aardig te werken. Vrij eenvoudig te installeren ook, als je even doorhebt hoe je de MySQL database activeert bij je hosting-provider. De stappen die moeten worden doorlopen om een podcast te maken zijn:

1. Maak de podcast (bv. in GarageBand).
2. Exporteer naar iTunes.
3. Converteer het bestand naar MP3 in iTunes.
4. Upload het MP3 bestand naar je site.
5. Werk het XML bestand bij op je site.
6. Werk je Weblog bij met de aankondiging van je podcast, en geef links naar relevante sites.

My first Blog!

Thursday, December 8th, 2005

Het moest er eens van komen, Maurice start zijn eigen Weblog! De vele gedachten moeten gewoon een uitweg vinden! Maar hoe lang ik het volhoud…