En toen won Sven Kramer de 10 km niet…

Ik ben nog van de generatie die de verkeerde wissel van Jan Bols bewust heeft meegemaakt. Blijkbaar was dat in 1971 (zo handig, die Wikipedia), en toendertijd nog onbegrijpelijker omdat er nota bene een mannetje op het ijs stond om je de juiste baan te wijzen! De foute wissel van Rintje Ritsma kan ik me overigens niet herinneren.

Gisteravond gebeurde het weer, omdat Gerard Kemkers niet voldoende geconcentreerd was en Sven de verkeerde baan in stuurde. Ik ben het met Bart Veldkamp eens, Kemkers had nooit mogen ingrijpen, Sven is nog nooit verkeerd gewisseld en rijdt gewoon natuurlijk de juiste route. Overigens wel goed dat Kemkers Sven heeft laten doorrijden, zo heeft Sven in ieder geval heeft kunnen laten zien dat hij de beste is. Hij heeft weliswaar 2 binnenbochten gereden. maar dat voordeel is slechts ongeveer 1 seconde.

Er is echter één partij in Nederland die niet zo ontevreden zal zijn met deze fout, namelijk Essent. Dit energiebedrijf heeft een actie waarbij nieuwe klanten een korting krijgen van 50 euro voor elke gouden medaille die Sven Kramer wint:

Svenergy actie Essent

Tijdens alle schaatswedstrijden van dit seizoen stonden er reclameborden langs de baan met de tekst ‘svenergy.nl‘; ik heb een keer gekeken op die website, en zag daar deze actie aangekondigd. Ik vond het toen al een perverse actie, je kunt niet verantwoordelijkheid voor de korting van vele duizenden mensen op de schouders van deze ene persoon leggen, plus het merkwaardige feit dat Essent er voordeel bij heeft als Sven faalt. En dat voordeel kan aardig oplopen, Essent zal natuurlijk niet zeggen hoeveel nieuwe klanten het bedrijf heeft gekregen door deze actie, maar stel dat het er 100.000 zijn, dan scheelt dat 5 miljoen euro per gouden medaille! Nu kan het geruchtencircuit dus op gang komen, hoeveel heeft Kemkers van Essent gekregen voor deze foute aanwijzing…?

Een absurde en volledig foute actie van Essent.

2 Responses to “En toen won Sven Kramer de 10 km niet…”

  1. Max says:

    Svenergy fraude – dat is het !

  2. Marten de Vries says:

    Googelen leert: Gerard noch Eessent gaan op deal in, wie van beide partijen het ook voorstelt. Het levert domweg te weinig op.

    Essent heeft een marktaandeel van een procent of 30, en 9 procent van de Nederlanders switcht jaarlijks van energieleverancier. Op basis van 7 miljoen Nederlandse huishoudens zal Essent jaarlijks 200.000 nieuwe klanten krijgen (en er ongeveer evenveel verliezen). Met een eenmalige actie krijgen ze echt geen 50 % extra nieuwe klanten. Enkele tientallen procenten is al veel. Dat is dus een paar miljoen euro per medaille (kosten!) maar ook een paar miljoen euro opbrengsten door extra nieuwe klanten (niet per medaille, maar wel winst!)

    Die paar miljoen die een bespaarde medaille oplevert moeten Essent en Gerard ook nog delen, want moeten er beiden natuurlijk wat aan overhouden. Zelfs voor een dikke miljoen euro ga je in 2010 geen risico’s meer nemen.

Leave a Reply